poniedziałek, 31 stycznia 2011

Ludwig Mies van der Rohe

Ludwig Mies van der Rohe var den yngste son till en stenhuggare Aachen och byggmästaren, Michael Mies (1851-1927) och hans hustru Amalie född Rohe (1843-1928). Som barn arbetade han i studion av sin fars familj, från 1899 undervisas på skolan hantverk yrke murare (praktiseras i verksamheten för konstruktion och dekorativa ornament przerysowując), och han 1904 praktiseras i arkitektkontor. År 1905 gick han med i studion av Bruno Paul i Berlin, och år 1908 kom in på kontoret Peter Behrens och förblev där fram till 1912. År 1913 gifte han sig med Ada Bruhn, med vilken han hade tre döttrar, och från 1926 fram till sin död 1951 stannade kvar i separationen. Under inflytande av Mies Behrens utvecklat en stil som kombinerar avancerade tekniska kapacitet klassicism i en anda av Karl Friedrich Schinkel. Visst inflytande på honom hade också övertygad om den ryska konstruktiva konsten, och den holländska De Stijl-gruppen.

środa, 26 stycznia 2011

Några fler som reser

Vårt nästa stopp var ett vattenfall på södra sidan av ön. Det var inte en dålig vandring. Bara lite svårare på grund av regn och passerar ett par vikar (jag var fortfarande reser senare på dagen, så jag ville hålla något torrt). Klättringen / vandringen var värt det. Vattenfallet och området runt det var riktigt trevligt. Jag skulle ha älskat att ha stannat lite längre, men i dag var helt enkelt inte den dagen för att så, efter Cliff tog ett dopp i dammen nedanför fallen gjorde vi vår väg runt resten av ön och tillbaka till utväg. Men innan vi kom dit, stannade vi iväg till några cigarrer (kubaner, förstås) och sedan lunch på en pizzeria bara ner vägen från orten. Pizzorna var inte alltför stor, så vi var fick en och delade runt. Sarahs hade en gräddsås som var mycket välsmakande. Jag hade en med chorizo, svamp och ost. Cliff fick en liknande min, men med ägg på det också. Efter det kom ur ugnen, spruckna kocken ett ägg öppen under början av det och det kokta där på pizza. Vi hade haft ost hamburgare med ett ägg ett par dagar innan, men detta var en helt ny resa. Mycket god förresten.

wtorek, 25 stycznia 2011

Att säga adjö

Medan jag slutade med mina missöden i förpackning, var Cliff hyra en bil och vi körde runt på ön för att se vad som fanns att se. Vi stannade vid Belvedere Point för att ta i synen på båda Opunohu & Cooks vikar. Tänk på Mo'orea (själva ön) som en gigantisk "W" och du får en uppfattning om hur de två vikar sitta i förhållande till varandra. Lite molnigt och regnigt, men ändå värt att köra upp och vi gängade nålen med regnet. Vi stannade vid ett par marae webbplatser som dateras tillbaka till 13-talet, som verkade något mer välbevarade än liknande strukturer jag sett som kommer tillbaka från Outer Banks.

poniedziałek, 24 stycznia 2011

Förpackning

Jag försökte mitt bästa för att bara ta handbagage's, vad med eventuella skarvar efter att ha kommit i internationellt och inte kunna riskera en förlorad väska (eftersom jag var vända så snabbt), men med resten av familjen gåvor som jag hade plockat upp, det var definitivt en kamp för att få min väska stängd. Men jag var oförskräckt, även med mina FRINDS skaka på huvudet och tänker att jag var galen att inte använda min lilla hopfällbara duffel som en tredje väska. Okej ..... ja .... de rätt var ..... Jag var lite nötter ..... men till slut fick jag påsen zippade upp och var välsignelse den dag någon uppfann kompressionsremmar för bagage.

wtorek, 11 stycznia 2011

Visa rättsligt meddelande vid uppstart

Vill du berätta för dina vänner om DO: s och dont's i din dator när de loggar in i din frånvaro. Tja du kan göra det ganska enkelt genom att visa en rättsligt meddelande på systemet startas.

REGEDIT
[HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Policies \ System]
"LegalNoticeCaption" = "Skriv in ditt meddelande bildtexten"
"LegalNoticeText"= "ange ditt rättsligt meddelande texten"